Producent borówki amerykańskiej uprawia najlepsze owoce na pomorzu!

Zbieranie jagód, owoców jakie oferuje producent borówki amerykańskiej nie ma wielkiego sekretu. Poza samym zbieraniem jagód nie ma łatwiejszego do przygotowania i podania owoców. Nie musisz ich obierać, wydrążać, wydrążać ani kroić, a ponadto zamrażają, puszka lub suszą do długotrwałego przechowywania, jeśli nie zrobisz z nich krótkiej pracy jako ciasta, szewca lub tylko przekąski. Zbierając owoce jakie uprawia producent borówki amerykańskiej, wybieraj te, które są niebieskie dookoła jagód – białe i zielone jagody nie dojrzewają dalej po zebraniu. Jagody z jakimkolwiek rumieńcem na czerwono nie są dojrzałe, ale po zebraniu mogą dalej dojrzewać, jeśli są przechowywane w temperaturze pokojowej. To powiedziawszy, naprawdę chcesz zbierać tylko dojrzałe szaro-niebieskie jagody. Im dłużej owoce borówki amerykańskiej pomorskie pozostają na krzaku, aby w pełni dojrzeć, tym słodsze stają się jagody. Delikatnie kciukiem zwiń jagodę z łodygi na dłoń. W idealnym przypadku, po zebraniu pierwszej jagody, umieścisz ją w wiadrze lub koszu i kontynuujesz w ten sposób, aż zbierzesz wszystkie jagody, które chcesz. Jednak w tym momencie nigdy nie mogę się oprzeć degustacji pierwszej w tym sezonie jagody, żeby mieć pewność, że jest naprawdę dojrzała, prawda? Moje okresowe degustacje trwają przez cały proces kompletacji. Po zakończeniu zbioru jagód możesz użyć ich natychmiast lub zamrozić do późniejszego wykorzystania. Lubimy je zamrażać i wrzucać prosto z zamrażarki do koktajli, ale jakkolwiek zdecydujesz się ich użyć, możesz mieć pewność, że ich niesamowite właściwości odżywcze są warte spędzenia popołudnia na grządce z jagodami i na plantacji jaką prowadzi producent borówki amerykańskiej.