Oszacowanie, ile osób ma uczestniczyć w kolacji, pomaga zaplanować miejsca siedzące i wystarczającą ilość jedzenia. Pamiętaj, że liczba gości jaką pomieści restauracja na Bemowie może się zmienić, więc zawsze najlepiej jest planować dla nieco większej liczby osób, niż się spodziewasz. Gdy już zliczysz liczbę gości, dowiedz się, czy istnieją specjalne względy, które powinny zostać uwzględnione w planach, aby zapewnić ludziom komfort. Chociaż zawsze powinieneś zaplanować w swoim menu danie wegańskie lub opcje przyjazne dla glutenu, może być również konieczne zorganizowanie dostępnych miejsc siedzących i wejść dla gości o specjalnych potrzebach.
Jedzenie jest jedną z głównych atrakcji kolacji firmowej w restauracji na Bemowie, a ostatnią rzeczą, jakiej potrzebujesz, jest odkrycie, że Twój zespół gastronomiczny nie ma niezbędnych składników lub jest nieprzygotowany do obsługi menu. Uczyń planowanie menu priorytetem na początku sesji planowania, aby mieć czas na wprowadzenie niezbędnych poprawek.
Twój zespół eventowy powinien być przygotowany na przyjęcie każdego gościa, który przybędzie na kolację. Zdecyduj z góry, jakie rodzaje preparatów są potrzebne aby restauracja na Bemowie miała czas na ich przygotowanie. Na przykład możesz ustawić stół z plakietkami przy wejściu do jadalni.