Kiedy siadasz do sushi Marki w restauracji, nigdy nie masz przy sobie noża i widelca, a to dlatego, że tradycyjnie sushi je się nie tylko palcami, ale i pałeczkami. Jedną z najważniejszych wskazówek jest to, aby nigdy nie pocierać pałeczek o siebie w celu usunięcia drzazg, ponieważ może to być postrzegane jako poważny brak szacunku dla szefa kuchni. Sugeruje to, że myślisz, że dostarczyli pałeczki niskiej jakości. Jak wspomniano wcześniej, poważnie zaleca się unikanie dźgania jedzenia jedną pałeczką. Lepiej po prostu podnieść go palcami lub postępować zgodnie z poniższymi instrukcjami, jak używać pałeczek.
Jak używać pałeczek by zjeść sushi Marki?
Skorzystaj z poniższych prostych kroków, które pomogą Ci radzić sobie z pałeczkami jak profesjonalista.
Krok 1: Luźno trzymaj dominującą rękę. Ważne jest, aby nie wywierać zbyt dużego nacisku na pałeczki, w przeciwnym razie możesz rzucić jedzenie wszędzie. Umieść pierwszą pałeczkę w zagłębieniu między palcem wskazującym a kciukiem, jednocześnie balansując ją na palcu serdecznym. Krok 2: Umieść drugą pałeczkę w tym samym kącie, ale zamiast tego połóż ją na środkowym palcu. Krok 3: Teraz użyj kciuka i palca wskazującego, aby nieco mocniej chwycić drugą pałeczkę i złapać sushi Marki.
Krok 4: Pierwsza pałeczka (na dole) pozostaje mniej więcej nieruchoma. Kciuk i palec wskazujący powinny wykonywać całe ciężkie podnoszenie z drugą pałeczką na górze. Kciukiem i palcem wskazującym poruszaj górną pałeczką w górę i w dół, otwieraj pałeczki i jedz sushi w restauracji w Markach!